Sixpack Edzés – A meglepő egészségügyi előnyei a hasizmoknak

Sokan szeretnek hasizomra edzeni, mivel egyre többen hajtanak a vékony, szálkás testalkatra. Ez a Sixpack edzés (https://www.perfekterkoerper.com/der-groesste-fehler-beim-sixpack-training/) sok gyakorlatot t foglal magába az izmosodás érdekében, és cardiot is tartalmaz.

A kidolgozott hasizmok biztosítják a belső izmok megerősödését is. Ez az egészség jele, és egész biztosan jól fog kinézni tőle. De tudta, hogy van más előnye is a hasizmok edzésének?

Erős hasizmok esetén élvezheti ezeket az egészségügyi előnyöket

 • Csökken a hátsérülés esélye

  A hátfájás fő oka a gyenge belső izomzat. Ezért az erősebb izmok csökkenthetik a hátsérülések kockázatát. A hátfájás a hason tapasztalt nagyobb zsírlerakódásnak köszönhető, ami visszahúzza az izmokat.

  Sixpack Edzés

  A kidolgozott hasi izomzat esetében nincs zsírlerakódás a hasi területen. Ez kiküszöböli a hasi zsír okozta túlzott stressz tünetei és javítja a testtartást.

 • Testtartás javítása

  A jó megjelenésen kívül az erős mély izomzat javíthatja a testtartást. Nagyszerű a gerincnek, és segít egyenesen állni.

 • Csökkent kockázat a sérülésekre, és fokozott sportteljesítmény

  Az erős izom legfontosabb előnye a sportteljesítmény. Ha szeretné fokozni a sportteljesítményét, javítania kell a mély izmok erősségén. Sok sportolót láthat, akik erős belső-izom fejlesztésére összpontosítanak. Ez növeli az energiát, és erősíti a hát izmait, hogy elkerülje az esetleges sérüléseket.

  Sok sportágban van szükség az erőre, például a kosárlabda, a krikett, a futball, az úszás, a futás, az atlétika, a torna, a kerékpározás stb. Az Ön sportteljesítménye jobban javul erős izmokkal. Ez nem azt jelenti, hogy mindennap edzenie kell a belső izmait, hogy “six-pack”-je lehessen. Erős belső izmok kialakítása érdekében hetente háromszor edzzen.

 • Kisebb esély betegségekre

  A mai társadalomban sok ember túlsúlyos vagy elhízott. A hasi izmok felesleges zsírlerakódása miatt fennáll a veszélye annak, hogy bizonyos betegségeket kap. Ezek a betegségek az elhízáshoz kapcsolódnak, beleértve a szívkoszorúér-betegségeket, az ízületi problémát, az alvási apnoet, a légzési problémákat, a rákot, a 2. típusú cukorbetegséget, a stroke-ot, a magas vérnyomást, a nőgyógyászati problémákat, az osteoarthritist, az epehólyag-betegségeket és a májbetegségeket. Ha erős belső izomzata van, akkor biztonságban lesz az ilyen életveszélyes és káros betegségekkel szemben. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy az erős belső izomzat nem egyenlő a kidolgozott hasizommal, azaz a six-pack-kel.

Vannak más egészségügyi előnyei is a six-pack-nek a jó megjelenésen kívül. Éppen ezért jó ötlet, hogy a hasi izmait dolgozza ki. Nem szükséges a six-pack kialakítása, de dolgozzon minden hasi izmán, hogy azok erősek legyenek. Így Ön is részesülhet a fent említett egészségügyi előnyökben.

Amellett, hogy rendszeresen edz a six-pack érdekében, figyelmet kell fordítania az étrendjére is. A jó étrend és a six-pack gyakorlatok kombinációja adja a legjobb eredményeket.

Bejegyzés ugyanabból a kategóriából: