Category Autóipari berendezések

Üdvözlet, nem félek tőled! És az autóm sem

Ha nem áll rendelkezésére fedett parkolóhely, fontolóra veheti egy ideiglenes menedékhely építését. A helyi bevásárlóközpontokban például általában vannak félmerev burkolatok, amelyeket a házhoz rögzíthet, így építhet egy menedéket, amelyet alkalmanként használhat az autója védelmére. A mi tanácsunk azonban az, hogy használjon speciális jégeső elleni autófedelet. De mi is ez a jégeső elleni autófedél?

Read More

Kipufogórendszerek

Minden a kipufogórendszerekről

A jármű kipufogórendszere több alkatrészből áll, amelyek együtt dolgoznak a kipufogógázok zajának csökkentése érdekében. A kipufogógázok számára a motorból való kilépést is lehetővé teszi azáltal, hogy a jármű alatt megtalálják az utat kifelé. 

A kipufogórendszer az az útvonal, amely megakadályozza, hogy veszélyes gázok kerüljenek a jármű belsejébe, amelyek megbetegíthetik a benne tartózkodó embereket. A legtöbbször a kipufogórendszer a kibocsátott füstöt is megtisztítja, hogy csökkentse a kibocsátást, és védelmet nyújtson a környezetnek a károsodástól. 

Read More

Lökhárítóvédő egy autón

Miért van szüksége lökhárítóvédőre?

Az egyik első dolog, amit a legtöbb autókereskedő megkérdez az autóvásárlóktól, sőt a hozzáértőbbek még ajánlják is, hogy szeretne-e lökhárító- vagy lökhárítóvédőt felszerelni.

Most talán azon tűnődik, hogy követnie kell-e a javaslatukat vagy sem. A lökhárítóvédő ugyanis lehet, hogy névértéken csak egy felesleges kiegészítőnek tűnik, egy olyan tartozéknak, amelyet csak pénzkidobásnak érezhet. 

Ez az érzéketlen választásod azonban később megbánáshoz vezethet, amikor végre megtudod, hogy mennyire fontos a lökhárítóvédő. Hogy segítsünk Önnek a döntéshozatalban, az alábbiakban felsoroljuk a lökhárítóvédő használatának legfőbb okait.

Read More

csomagtér-tálca gumiszőnyeget és poggyász

Válassza ki a megfelelő csomagtartó tálca gumiszőnyeget

A rakodótér vagy a csomagtartó az a hely, ahová minden lényeges dolgot elpakol és elszállít. A koszos szerszámok, a lyukas bevásárlótáskák és a sáros sportfelszerelések azonban könnyen nagy felfordulást okozhatnak járművének ezen részén. A jó hír az, hogy mostantól mindent és mindenkit szállíthat, amire szüksége van, ha egy formabontó csomagtér-tálca gumiszőnyeget használ.

Read More

Autószűrőkről - Olajszűrő

Autószűrők és azok különböző típusai és szerepei

Ha a dohányosok tüdejéről készült fotóktól megijed, a koszos autószűrőkről készült képek valószínűleg ugyanúgy megijesztik majd. 

Lehet, hogy már ismeri autója belső terét, de vajon mennyire ismeri a motorháztető alatti részeket? Az autómotorok nem működnek megfelelően tiszta üzemanyag, levegő és olaj nélkül. A szűrők felelősek a motor tisztaságának fenntartásáért, mivel távol tartják a szennyeződéseket, miközben átengedik a tiszta folyadékokat és levegőt.

Read More

A textil padlószőnyegek típusai

Miért jók a textile padlószőnyegek?

Határozottan bölcs ötlet a szőnyegek beszerelése az autóba, ha Ön gyakori járművezető. Ezek a szőnyegek funkcionális és lenyűgöző kiegészítők, nem beszélve arról, hogy ugyanolyan nagyszerűek dekorációs célra is. Kétféle padlószőnyeg közül választhat az autók számára, nevezetesen a gumi padlószőnyegek és textil padlószőnyegek közül.

A két típus közötti különbségtétel fontos, hogy segítsen, hogy meghozza a végső döntését, hogy milyen szőnyeget vásároljon az első autójához. A legtöbb járműtulajdonos számára ez csak személyes preferencia kérdése. Jó ötlet azonban minél több kutatást végezni, hogy a lehető legjobb szőnyeget válassza ki a saját igényeihez képest.

Read More

Autó akkumulátor

Hogyan válassza ki a legjobb akkumulátort autóba

Az autó akkumulátorok alapvetően az elektromos tárolóegységek, amelyek a vegyi anyagot elektromos energiává alakítják. Az alapok, melyek szerint ezek működnek, nem igazán változtak az elmúlt évtizetekben. Ezek az akkumulátorok ólom-sav design-on alapulnak. Az elektrolit vagy a sav az akkumulátorban lévő ólomlemezekkel reagál elektromos áram előállítása érdekében.

Ezenkívül több erőre van szükség ahhoz, hogy egy hatalmas motort működtessen, mint a kisebb motor esetében, így az akkumulátort ennek megfelelően kell méretezni. Napjainkban a járművek több tartozékból, számítógépből és modulból állnak, és igényesebb elektromos terhelést igényelnek, ami miatt olyan elemek szükségesek, amelyek elegendő erővel rendelkeznek ahhoz, hogy a rendszerek megfelelő működést biztosítsanak. Az autó akkumulátorának túlterhelése az elektrolit reakciót idő előtt meghiúsulhatja.

Read More