Minden körülmények között jól látni

Bármelyik optikus el fogja mondani, hogy a szemüveg számos előnyt kínál a kontaktlencsékkel szemben. Nagyon kevés tisztítást és karbantartást igényelnek, viselésükhöz nem kell hozzáérni a szemhez (csökkentve a szemfertőzések kockázatát), és olcsóbbak, mint a hosszú távú kontaktlencsék, mivel nem kell őket gyakran cserélni. Ráadásul a szemüveg képes valamire, amire a kontaktlencse nem: képes szabályozni a szembe jutó fény mennyiségét az optimális kényelem és látás érdekében.

Leginkább a fotokróm lencsék világosak beltérben és éjszaka, míg napfényben automatikusan sötétednek, így bármilyen fényviszonyok között tiszta és kényelmes látást biztosítanak. Bár egyes kontaktlencsék képesek megakadályozni az UV-fény egy részének a szembe jutását, a fotokróm szemüveglencsék az UV-sugarak 100%-át blokkolják, és nemcsak a szem belsejét védik az UV-sugaraktól, hanem a szem külső szemét és szemhéját is.

A kontaktlencsék és a szemüveg előnyei és hátrányai

A kontaktlencséknek azonban számos előnye van a szemüveggel szemben. A lencsék közvetlenül a szemen helyezkednek el, így a látást, különösen a perifériás látást, nem akadályozza semmilyen akadály. Sportolásban és szabadtéri tevékenységekben is részt vehet anélkül, hogy attól kellene tartania, hogy a szemüvege útban lesz, kiesik vagy eltörik. Színes kontaktlencsékkel még a szemszínét is megváltoztathatja. Tehát melyik felel meg jobban az Ön különleges igényeinek és életmódjának: a szemüveg vagy a kontaktlencse? Az alábbiakban az egyes szemüvegtípusok előnyeit és hátrányait ismertetjük, hogy segítsünk a választásban.

Kontaktlencsék Előnyök és hátrányok

Előnyök

A lencsék alkalmazkodnak a szem görbületéhez, szélesebb látómezőt biztosítanak, és kevésbé torzítják és akadályozzák a látást, mint a szemüveg. Sportolás és edzés közben sem zavarnak. Az időjárási körülmények sem befolyásolják őket, és hideg időben sem párásodnak be, mint a szemüvegek.

Bejegyzés ugyanabból a kategóriából: