A web hosting tervek típusai, amelyeket ismernie kell

A webgazda azt a szerverinfrastruktúrát és technológiát kínálja, amelyen az Ön weboldala, valamint az összes adat és fájl tárolódik. A webhely tartalmát teljes mértékben ellenőrizheti. A szerverek helyzete viszont hatással lehet webhelye teljesítményére.

Ez az oka annak, hogy az adott webtárhelyről tudnia kell, hogy képes-e irányítani a beállításokat vagy a szerver konfigurációját. Azt is figyelembe kell vennie, hogy különféle típusú web hosting tervek léteznek, és nem mindegyik felel meg az Ön igényeinek.

Közös Webtárhely

Ideális az alacsony forgalmú blogokhoz és a kezdő üzleti weboldalakhoz. Minden létező webhely bármelyik szerveren tartozhat, függetlenül attól, hogy az Ön sajátja, vagy egy adott webhely-üzemeltető cég tulajdonában van. Ez adott. Azonban az nem adott, hogy mi más található még a szerveren a saját weblapján kívül. A megosztott webtárhely népszerű és olcsó. Mint üzleti stratégia, érdemes egy robusztus tárhely-megoldást fontolóra venni.

Felhő Webtárhely

Kicsit hasonlít a több domainből álló megosztott webtárhelyhez, amely ugyanazon a szerveren elosztja a helyet néhány webhely között. A felhő-web hosting hatékonyabban kezeli az ilyen megosztott környezetet, mint a közös tárhelyes megoldás. Viszont várhatóan az ára is sokkal magasabb.

Olvassa el a következő cikket is: Tippek a tanúsított számítógépes szolgáltatás megtalálásához

Bár a modern számítógépek egyre jobbak a technológia és a sebesség tekintetében, előbb-utóbb szervizelésre szorulnak. Egy hitelesített számítógépes szolgáltató felkutatása biztosítja, hogy a probléma megoldásra kerül és megfelelően kezelik, hogy a készülék újra teljesen működőképes legyen.

VPS Webtárhely

Ideális e-kereskedelmi webhelyek és nagyvállalatok számára. A VPS vagy virtuális magánszerver, a következő lépés a webhely-elhelyezésnél. A teljesítmény, a biztonság és a szerver konfigurációja teszi a VPS-t kiváló választássá, mivel mindegyik számára nagyobb hozzáférést és ellenőrzést biztosít. Mivel magándarabot és dedikált szervert szerez, ez azt jelenti, hogy bizonyos fokú műszaki alkalmasságra van szüksége ahhoz, hogy kezelje a webhelygazda által hozzárendelt magánszerver-helyet.

Mindent összevetve, a VPS webtárhely több ellenőrzést és egyedi IP-címet biztosít Önnek. A szerver erőforrásainak nagyobb részét is megkapja.

Dedikált szerver tárhely

Azoknak az embereknek, akik nem szeretik, ha más webhelyek is találhatók a sajátjuk mellett ugyanazon a szerveren, vagy akiknek a teljes szerverre szükségük van a webhelyük feltöltéséhez, a legjobb megoldás a dedikált szerver tárhely. Összehasonlítva a VPS tárolással, amely külön szerver darabokat bocsát ki az Ön webhelyére, a dedikált szerver a teljes szervert biztosítja Önnek

A dedikált szerver tárhely tökéletes a vállalati webhelyek számára, amelyek a biztonsággal és a magánélettel foglalkoznak. Ideális nagyméretű e-kereskedelmi webhelyek számára, és azok számára is, akik szeretik megőrizni a webhely teljes hátterét, a szerver beállításait és konfigurációját.

Menedzselt webtárhely

Gyakran a kezelt web hosting szolgáltatásokat dedikált szerver tárolással társítják. Nem minden fejlesztő, vállalat vagy ügynökség, amelyek webhelyükhöz külön kiszolgálókat igényelnek, akarja a háttér-technológia kezelésével járó gondot magának. A kezelt webtárhely alapvetően a háttérgazdálkodás felelősségét a szakértőkre helyezi, nem pedig a webhely tulajdonosára vagy fejlesztőjére. Ha tetszene Önnek egy robusztus webtárhely-terv, de nem képes a háttér technológia karbantartására, akkor a menedzselt web hosting szolgáltatás jó választás.

Bejegyzés ugyanabból a kategóriából: