Hogyan kell a szempillákat ápolni a helyes módon

A műszempillák már a szalonból kilépve megváltoztatják az ember küllemét. Természetesen a cél az, hogy ezt a lehető leghosszabb ideig ki tudja élvezni. Ezt csak akkor lehet megtenni, ha tudja, hogyan kell vigyázni az új műszempillájára. Az alábbiakban bemutatunk néhány tippet és trükköt annak biztosítására, hogy a szempillák teljesnek és frissnek látszanak, ameddig csak lehet!

A tisztaság a legfontosabb

Az egyik első dolog, amelyet meg kell említeni a műszempillák esetén, az a következetes és megfelelő ápolás szükségessége. Ezzel karbantarthatja a szempillákat a következő töltésig.

Műszempillák

Gondoskodjon arról, hogy egy tiszta és eldobható szempillaspirál segítségével is megtisztítsa a műszepillát. Ügyeljen arra, hogy ne fésülje őket túlságosan, mert ez csak nagyobb súrlódást okozhat, mint amit a műszempilla elbír. Úgy fésülje a pillákat, hogy a szemhéjtól kifelé vezeti a fésűt.

Ne dörzsölje a pillákat. Ha úgy érzi, hogy meg kell mosni őket, használjon baba sampont vagy habzó szempillatisztítót és meleg vizet.

Kerülje a túlzott vizet

Műszempillák használatakor el kell kerülnie a hosszú ideig történő vízben tartózkodást, különösen akkor, ha frissek a pillái. Általános szabály, amelyet be kell tartania, hogy az új pillákat legalább 24-36 órán keresztül szárazon kell tartani. Amint ez az időszak véget ér, akkor annyit úszhat vagy fürödhet, amennyit csak akar. De ne feledje, hogy minél többet érintkezik a szempillája a vízzel, annál hamarabb esnek ki a szálak.

Érdemes lehet távol tartózkodni a magas páratartalmú és hőmérsékletű helyektől, például a szaunától, mivel ez is hozzátehet a pillák túl korai kihullásához.

Kerülje az olaj alapú termékeket 

Az olajalapú termékek használata nem megfelelő, ha műszempillával rendelkezik. Az a ragasztó, amely segít a pillákat felragasztani feloldódhat és gyengülhet, ha ilyen termékekkel érintkezésbe kerül. Ezt természetesen el szeretnénk kerülni.

Ha az arc természetesen olajos, különös tekintettel a szem környékére, az olajszabályozó hidratáló szerek hasznosak lehetnek, hogy megakadályozzák a felesleges olaj eljutását a szempillákhoz. Időközben érdemes búcsút inteni a szempillaspirálnak is. Ha azonban időről időre szeretne mégis a szeménél sminkelni, használjon vízbázisú festéket, és kerülje a műszempillák felragasztásának helyét. Győződjön meg arról, hogy a bőrápoló termékek és az arcmosója is olajmentesek.

Egészséges szokások a műszempillások körében

Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy miként gondoskodhatunk a friss műszempillákról:

  • Aludjon az oldalán vagy a hátán, hogy elkerülje a pillák károsodását vagy összetörését.
  • Próbálja meg elkerülni a szempillák dörzsölését vagy megérintését, mivel a saját ujjai által felvitt olajok is megrongálhatják őket. 
  • Ne játsszon vagy szedje ki a pilláit. 
  • Felfelé irányuló seprő mozgásokkal tartsa karban pilláit, ne oldalra. 

Olvassa el a következő címet “A Nabla Secret Palette gyors áttekintése“.

Bejegyzés ugyanabból a kategóriából: