Rejtett munkahelyi stressz tünetek

Természetes, hogy a stressz tünetei időről időre jelentkeznek a szokásos otthoni és munkahelyi események miatt. Ez azonban nem mindig negatív dolog. Valójában a stressz alacsony szintű mennyisége egészségesnek tekinthető. Ezt gyakran nevezik eustressznek, egy kisebb nyomásnak, amely növelheti a termelékenységet, az elkötelezettséget és a teljesítményt. 

De a hosszan tartó magas stresszszint elkezdi befolyásolni a munkavállaló fizikai, érzelmi és mentális egészségét, és előfordulhat, hogy a munkahelyi stressz láthatatlan tüneteit nem veszi észre.

Íme a munkahelyi stressz leggyakoribb jelei a munkavállalók körében, amelyeket érdemes idejekorán észrevenni, hogy hosszú távon megelőzze a nagyobb és súlyosabb problémákat. 

1. fejezet: Pénzügyi problémák 

A pénzügyi jólét fontos a munkavállalók számára, mert veszélyeztetheti a vállalatot, ha a pénz miatt stresszesnek érzik magukat a munkahelyükön. Sok munkavállaló elismerte, hogy a pénzügyi problémáik mindennél inkább a stressztüneteik hátterében állnak. 

Stressz tünetei munkában
Stressz tünetei munkában a termelékenység csökkenésének oka

A leggyakoribb tünetek közé tartozik az ingerlékenység, a koncentráció hiánya, a csökkent termelékenység, a gyakori kisebb betegségek vagy a munkából való kiesés. 

2. fejezet: Szorongó, depressziós, nyugtalan vagy ingerlékeny cselekvések

Az ilyen cselekedetek tipikus jelei közé tartozik a mérgező hozzáállás, a nehézlégzés, a nehézkes részvétel, a testbeszéd, például a nyugtalan kezek, a kopogó vagy csoszogó lábak és a többi alkalmazottal szembeni ellenséges viselkedés. 

Munkahelyi mentális egészség – minden, amit tudnod kell (Tom Oxley)

Fontos, hogy foglalkozzunk az ilyen munkahelyi problémákkal, és megértsük, hogy valójában honnan erednek. A szorongáson vagy depresszión áteső munkavállalók nehezen érezhetik úgy, hogy beilleszkednek a munkahelyükre. Fontos, hogy mindent megtegyünk a mentális egészséget övező stigmától való megszabadulás érdekében, mielőtt ez a vállalaton belüli diszkriminációhoz vezetne. 

3. fejezet: Termelékenységi problémák és az érdeklődés hiánya

Ezek gyakori jelei az unalom, a halogatás, a munka minőségének csökkenése és a határidők elmulasztása. 

Ha nem foglalkozik az alkalmazottak alacsony termelékenységével és érdektelenségével, az könnyen komoly pénzekbe kerülhet a vállalatnak. Ha a dolgozói termelékenysége csökken, akkor a nyereség nagyobb százalékát veszíti el. Azok a munkavállalók, akik nem foglalkoznak a munkájukkal, évente milliárdokba kerülhetnek a vállalatoknak. 

Túlzott munkaterhelés

A munkavállalók körében a stressztünetek egyik leggyakoribb oka a nagy munkaterhelés. Ennek tipikus jelei közé tartozik a magas hiányzási arány, az ingerlékeny viselkedés, a magas fluktuáció, a határidők elmulasztása és a rossz csapatmentalitás. 

Ha a munkatársak gyakran túlterheltek a munkájuk miatt, az egy meglehetősen ördögi körforgást indít el. Mivel rengeteg dolgot kell egyedül megoldaniuk, elkezdenek lemaradni, lemaradnak a határidőkről, és nehezen kezdenek új projektekbe.

Ez aztán további szorongáshoz, stresszhez, az elkötelezettség hiányához és koncentrációképtelenséghez vezet. Ügyeljen arra, hogy ne zúdítson túl sok feladatot az alkalmazottaira. Ha tendenciát észlel abban, hogy alkalmazottai nehezen birkóznak meg a munkaterheléssel, érdemes felmérni a személyzetet, és extra segítséget igénybe venni. 

Győződjön meg róla, hogy a munkahelyi stressz tüneteit kezeli, mielőtt túl késő lenne dolgozói és a vállalat egésze számára.

Bejegyzés ugyanabból a kategóriából: