Minden a kipufogórendszerekről

A jármű kipufogórendszere több alkatrészből áll, amelyek együtt dolgoznak a kipufogógázok zajának csökkentése érdekében. A kipufogógázok számára a motorból való kilépést is lehetővé teszi azáltal, hogy a jármű alatt megtalálják az utat kifelé. 

A kipufogórendszer az az útvonal, amely megakadályozza, hogy veszélyes gázok kerüljenek a jármű belsejébe, amelyek megbetegíthetik a benne tartózkodó embereket. A legtöbbször a kipufogórendszer a kibocsátott füstöt is megtisztítja, hogy csökkentse a kibocsátást, és védelmet nyújtson a környezetnek a károsodástól. 

A kipufogórendszer számos összetevője csövek, érzékelők, akasztók és bilincsek sorozata. De a jármű kipufogórendszerét alkotó következő alkatrészek is megtalálhatók.

Katalitikus átalakító

A katalizátor, amit a Silux.hu oldalon tudsz megvásárolni, vagy amit a legtöbben egyszerűen csak macskának hívnak, olyan anyagot vagy katalizátort használ, mint a palládium, a ródium, a platina, vagy bármilyen vegyi anyag, amely képes a többi vegyi anyagot reakcióba hozni anélkül, hogy bármilyen változást okozna a kémiai összetételükben. 

Az alkatrész a motor égésterméből származó veszélyes kibocsátásokat szén-dioxiddá és vízgőzzé alakítja át. Az oxidációs folyamat során a szénhidrogéneket vízzé és szén-dioxiddá, a szén-monoxidot pedig szén-dioxiddá alakítja át.

Kipufogórendszerek
A kipufogórendszerek számos eleme csövek, érzékelők, függesztők, katalizátor és bilincsek sorozatát tartalmazza

Még ha az átalakított gázok még mindig veszélyesnek is számítanak a Föld légkörére, ezek kevésbé károsak a motor által termelt gázokhoz képest. Ezek az alkatrészek általában körülbelül 100 000 mérföldig tartanak. Azonban gyakran meghibásodnak külső sérülés, motorhiba, kipufogószivárgás vagy el nem égett üzemanyag miatt. 

Ha a macska meghibásodik, akkor aktiválódik a motorellenőrző lámpa, és záptojásszagot is érezhet. Sajnos a macska cseréje általában kissé drága, mivel nemesfémekből, például mangánból, ródiumból, platinából vagy cériumból áll. 

Kipufogócső 

A kipufogócső összegyűjti a motor égésterméből származó kipufogógázokat minden egyes hengerből, és a kipufogócsőbe vezeti azokat. Ez az alkatrész gyakran acélból vagy öntöttvasból készül, speciális ívekkel a hatékonyság javítása érdekében. 

Hogyan cseréljük ki a rugalmas kipufogócsövet

Kipufogó 

A hangtompító pontosan arról kapta a nevét, amit csinál: tompítja vagy csökkenti a motor által kibocsátott hangot, miközben csökkenti a kipufogógáz áramlását is. A jobb áramlási sebesség jobb teljesítményt jelent a jármű különböző funkcióiban. De már a legkisebb lyuk a kipufogón is befolyásolhatja az áramlási sebesség hatékonyságát vagy a hang tompítására való képességét. 

Bejegyzés ugyanabból a kategóriából: