Hogyan válassza ki a legjobb akkumulátort autóba

Az autó akkumulátorok alapvetően az elektromos tárolóegységek, amelyek a vegyi anyagot elektromos energiává alakítják. Az alapok, melyek szerint ezek működnek, nem igazán változtak az elmúlt évtizetekben. Ezek az akkumulátorok ólom-sav design-on alapulnak. Az elektrolit vagy a sav az akkumulátorban lévő ólomlemezekkel reagál elektromos áram előállítása érdekében.

Ezenkívül több erőre van szükség ahhoz, hogy egy hatalmas motort működtessen, mint a kisebb motor esetében, így az akkumulátort ennek megfelelően kell méretezni. Napjainkban a járművek több tartozékból, számítógépből és modulból állnak, és igényesebb elektromos terhelést igényelnek, ami miatt olyan elemek szükségesek, amelyek elegendő erővel rendelkeznek ahhoz, hogy a rendszerek megfelelő működést biztosítsanak. Az autó akkumulátorának túlterhelése az elektrolit reakciót idő előtt meghiúsulhatja.

Autó akkumulátor

Hogyan válasszuk ki a megfelelő autós akkumulátort

Az alábbiakban bemutatjuk azokat a tényezőket, amelyeket érdemes figyelembe venni a megfelelő autó akkumulátor kiválasztásához:

Méret

Az akkumulátor hosszára, magasságára és szélességére vonatkozik. Különböző csoportméretekben kapható, hogy illeszkedjen a legtöbb autó akkumulátor tálcájához. Alapvető fontosságú, hogy az akkumulátorok biztonságosan illeszkedjenek. Mindig olvassa el az autó gyártójának használati útmutatóját.

Olvassa el a következő cikket is: Autószűrők és azok különböző típusai és szerepei

Márka

Ez a termékhez adott védjegyre vonatkozik. Előfordulhat, hogy ugyanaz, mint a gyártó neve. A felhasználói kézikönyvben meghatározott akkumulátor-márka vásárlása a legjobb. Ha azonban ez a márka nagyon drága, és szeretne olcsóbban vásárolni, kövesse a felhasználói kézikönyvben található specifikációs követelményeket. Soha ne essen kísértésbe, hogy megvásárolja a legolcsóbb márkát, mivel az a legértéktelenebb akkumulátorrá válhat, ami valaha is vásárolt. Az olcsó akkumulátorok hibásak is lehetnek, és esetleg gyenge teljesítményűek. A gyakori akkumulátorcsere az ismételt cserét eredményezi, így könnyen többet költhet, mint amennyit nyert az olcsó akkumulátor vásárlásával.

Tartalék kapacitás

Ez az akkumulátor állóképességére utal. A percek mennyiségére utal, ameddig az akkumulátor működtetni tudja az autót meghibásodás esetén. Jó tartalékkapacitás-besorolással az autó önállóan futtatható, ha a generátor leáll. Az akkumulátor RC besorolása percekben jelenik meg. Előfordulhat, hogy nem találja az akkumulátorral kapcsolatos RC-minősítést, mivel az általában nem szerepel a címkén. Ha lehetséges, ellenőrizze a termékleírást, vagy csak kérdezze meg az áruház asszisztensét. Válasszon olyat, amelynek nagy tartalék kapacitása van.

Ezenkívül ne hagyja figyelmen kívül: Miért van szüksége lökhárítóvédőre?

Kor

Az akkumulátor kora kiindulóponot ad Önnek arról, hogy mennyi ideig képes működni. Kevesebb, mint hat hónapos korukban frissnek tekinthetők. Keresse meg a gyártási dátumot. A dátumkódok többsége az akkumulátorcímkére vagy tokra kerül.

CCA vagy hidegindítású erősítők

Megméri az akkumulátor azon képességét, hogy még rendkívül hideg időben is el tudja-e indítani a járművet. Fagyási körülmények között a gépkocsit nehéz lenne elindítani, mivel az autó motorolaja besűrűsödik és a kémiai reakciók lelassulnak. Válasszon ki egy magas CCA-t tartalmazó akkumulátort, mivel ez sokkal kedvezőbb a hideg éghajlatú járműveknél.

Olvassa el a cikket autós padlószőnyegek.

Bejegyzés ugyanabból a kategóriából: