Az autós szőnyegek gyakori típusai

Az autó padlójának minden nap nagy kihívásokkal kell szembenéznie. A kiömlött kávé, a leesett ételdarabok, a sár makacs foltokat hagyhatnak az autó padlóján, a kárpiton. És még nem beszéltünk a szakadásokról, bogarakról és a természetes kopásról. Ezért érdemes egy minőségi szőnyeget vásárolnia az autójához. Az autós padlószőnyegek megvédik a jármű belső terét az ételektől és a nedvességtől, miközben biztosítják, hogy semmi sem kenődik szét.

Autós padlószőnyegek

Számos tartós anyag található a padlószőnyegekben, amelyek különböző körülményekhez igazodnak. A legnépszerűbb típusok a következők:

Gumiszőnyeg

A gumi padlószőnyeg vízálló és vastag anyagból készül, ami tartósabb, mint a más típusú padlószőnyegek. Ezért ez a legjobb választás, legyen szó bármilyen időjárásról. A gumi padlószőnyeg nagyon könnyen tisztítható, mivel felszínén a víz, az úti só és a szennyeződések csapdába kerülnek.

Autós padlószőnyegek

Azonban a gumi padlószőnyegek a legdrágábbak, nem is beszélve arról, hogy stílusuk sem éppen elegáns. A legtöbb esetben ezek csak normál mintákkal érhetők el egyszerű színekben.

Padlószőnyeg

A nedvesség és a szennyeződések mindig a legnagyobb gondot jelentik a gépkocsi belső tisztaságának fenntartása tekintetében. Jó dolog, hogy az autós padlószőnyegek nagyon hatékonyak, mivel a szennyeződéseket a szintetikus szálaik megragadják.

A szálak felelősek a törmelék megfelelő helyén tartásáért, hogy a szőnyegek könnyebben tisztíthatók legyenek. Számos szőnyegborító van, amelyek vízelnyelő szálakkal rendelkezik, így elengedhetetlenek sáros és nedves körülmények között.

Átlátszó műanyag padlószőnyeg

Ezek a szőnyegek könnyen használhatóak és olcsóak. Ellenállnak a hőnek és a víznek, hogy a lábai kényelemben lehessenek bármikor. Ezek a leginkább alkalmasak a havas és esős időjárási körülményekhez, mivel megtartják a vizet és a sarat. Sajnos azonban ezek a szőnyegek nem a legkedveltebbek a piacon.

3D Padlószőnyeg

Ezek a csúcskategóriás autós szőnyegek, melyek az autó belsejének prémium megjelenést adnak. Ezek gyakran különböző árnyalatokban kaphatók, mint például fekete, vagy bézs. A 3D padlószőnyeg univerzálisan illeszkedik a jármű lábtartójába, és úgy tervezték, hogy a barázdákban lévő törmeléket tárolja, hogy a lábai kényelmesen el tudjanak helyezkedni. Mivel a 3D-s autószőnyegek gyorsan szennyeződnek, ezért rendszeres tisztítást igényelnek. A takarítás sokkal könnyebb, mint a használata textil padlószőnyegek.

Abban az esetben, ha fontos a belső megjelenés Önnek, és úgy gondolja, hogy képes lépést tartani a rendszeres karbantartással, a 3D-s autós padlószőnyeg pontosan az, amire szüksége van.

Nomád vagy göndör padlószőnyeg

Ezek egyéni autószőnyegek, és különböző színekben kaphatóak. Ami a legjobbakká teszi őket, az, hogy ezek a szőnyegek könnyen felszívják a koszt, amit göndör felületek miatt maximálisan magukban is tartanak. Ennek eredményeként nem igényelnek állandó tisztítást, úgy mint más típusú padlószőnyegek.

Ne feledkezzünk meg a témáról szóló cikkről sem autó akkumulátor.

Bejegyzés ugyanabból a kategóriából: