Hogyan válassza ki a legjobb akkumulátort autóba

Az autó akkumulátorok alapvetően az elektromos tárolóegységek, amelyek a vegyi anyagot elektromos energiává alakítják. Az alapok, melyek szerint ezek működnek, nem igazán változtak az elmúlt évtizetekben. Ezek az akkumulátorok ólom-sav design-on alapulnak. Az elektrolit vagy a sav az akkumulátorban lévő ólomlemezekkel reagál elektromos áram előállítása érdekében.

Ezenkívül több erőre van szükség ahhoz, hogy egy hatalmas motort működtessen, mint a kisebb motor esetében, így az akkumulátort ennek megfelelően kell méretezni. Napjainkban a járművek több tartozékból, számítógépből és modulból állnak, és igényesebb elektromos terhelést igényelnek, ami miatt olyan elemek szükségesek, amelyek elegendő erővel rendelkeznek ahhoz, hogy a rendszerek megfelelő működést biztosítsanak. Az autó akkumulátorának túlterhelése az elektrolit reakciót idő előtt meghiúsulhatja.

Autó akkumulátor

Hogyan válasszuk ki a megfelelő autós akkumulátort

Az alábbiakban bemutatjuk azokat a tényezőket, amelyeket érdemes figyelembe venni a megfelelő autó akkumulátor kiválasztásához:

Méret

Az akkumulátor hosszára, magasságára és szélességére vonatkozik. Különböző csoportméretekben kapható, hogy illeszkedjen a legtöbb autó akkumulátor tálcájához. Alapvető fontosságú, hogy az akkumulátorok biztonságosan illeszkedjenek. Mindig olvassa el az autó gyártójának használati útmutatóját.

Autó akkumulátor

A referencia-útmutatókról is tájékozódhat, és az akkumulátor kiskereskedői is tudják, hogy az autó megfelel-e az akkumulátor méretének. A rossz méretű akkumulátorok vásárlása csak pénzkidobás lenne, és több kárt okozhat a járműnek, mint hasznot.

Olvassa el a következő cikket is: Autószűrők és azok különböző típusai és szerepei

Márka

Ez a termékhez adott védjegyre vonatkozik. Előfordulhat, hogy ugyanaz, mint a gyártó neve. A felhasználói kézikönyvben meghatározott akkumulátor-márka vásárlása a legjobb. Ha azonban ez a márka nagyon drága, és szeretne olcsóbban vásárolni, kövesse a felhasználói kézikönyvben található specifikációs követelményeket. Soha ne essen kísértésbe, hogy megvásárolja a legolcsóbb márkát, mivel az a legértéktelenebb akkumulátorrá válhat, ami valaha is vásárolt. Az olcsó akkumulátorok hibásak is lehetnek, és esetleg gyenge teljesítményűek. A gyakori akkumulátorcsere az ismételt cserét eredményezi, így könnyen többet költhet, mint amennyit nyert az olcsó akkumulátor vásárlásával.

Tartalék kapacitás

Ez az akkumulátor állóképességére utal. A percek mennyiségére utal, ameddig az akkumulátor működtetni tudja az autót meghibásodás esetén. Jó tartalékkapacitás-besorolással az autó önállóan futtatható, ha a generátor leáll. Az akkumulátor RC besorolása percekben jelenik meg. Előfordulhat, hogy nem találja az akkumulátorral kapcsolatos RC-minősítést, mivel az általában nem szerepel a címkén. Ha lehetséges, ellenőrizze a termékleírást, vagy csak kérdezze meg az áruház asszisztensét. Válasszon olyat, amelynek nagy tartalék kapacitása van.

Kor

Az akkumulátor kora kiindulóponot ad Önnek arról, hogy mennyi ideig képes működni. Kevesebb, mint hat hónapos korukban frissnek tekinthetők. Keresse meg a gyártási dátumot. A dátumkódok többsége az akkumulátorcímkére vagy tokra kerül.

CCA vagy hidegindítású erősítők

Megméri az akkumulátor azon képességét, hogy még rendkívül hideg időben is el tudja-e indítani a járművet. Fagyási körülmények között a gépkocsit nehéz lenne elindítani, mivel az autó motorolaja besűrűsödik és a kémiai reakciók lelassulnak. Válasszon ki egy magas CCA-t tartalmazó akkumulátort, mivel ez sokkal kedvezőbb a hideg éghajlatú járműveknél.

Olvassa el a cikket autós padlószőnyegek.

Bejegyzés ugyanabból a kategóriából: