Miért van szüksége lökhárítóvédőre?

Az egyik első dolog, amit a legtöbb autókereskedő megkérdez az autóvásárlóktól, sőt a hozzáértőbbek még ajánlják is, hogy szeretne-e lökhárító- vagy lökhárítóvédőt felszerelni.

Most talán azon tűnődik, hogy követnie kell-e a javaslatukat vagy sem. A lökhárítóvédő ugyanis lehet, hogy névértéken csak egy felesleges kiegészítőnek tűnik, egy olyan tartozéknak, amelyet csak pénzkidobásnak érezhet. 

Ez az érzéketlen választásod azonban később megbánáshoz vezethet, amikor végre megtudod, hogy mennyire fontos a lökhárítóvédő. Hogy segítsünk Önnek a döntéshozatalban, az alábbiakban felsoroljuk a lökhárítóvédő használatának legfőbb okait.

Adjon vizuális vonzerőt az autójának

Ha úgy gondolja, hogy egy lökhárítóvédő egy autón nem vonzó, akkor érdemes újra gondolnia. Valójában még az olcsóbbak is jól néznek ki. Ez a fekete habszivacs csík lehet, hogy pont az, amire szüksége van, hogy vonzó csillogást kölcsönözzön autójának, hogy megkülönböztesse azt a szomszédokéitól.

Lökhárítóvédő egy autón
Lökhárítóvédő egy autón elölre vagy hátulra is felszerelhető

Ha hajlandó többet költeni, például a függőleges sávos fajtára, akkor ezzel az autója többszörösen jobban fog kinézni, mint nélküle. 

Parkolásvédelem

A párhuzamos parkolás nem könnyű, így érthető, ha időnként elrontod. Egy könnyű karcolás itt, egy kis döccenés ott gyakori. Még az is előfordulhat, hogy véletlenül nekimegy a járművével egy kukának vagy oszlopnak, amikor megpróbál tolatni egy parkolóhelyre.

VW California hátsó lökhárító védő felszerelése – Kicsomagolás és beszerelés!

Éppen ezért, ha lökhárítóvédőt szerel fel, nem kell minden alkalommal aggódnia, amikor két autó közé próbál bepréselődni a hátuljában lévő járműnek. 

Megfelel minden biztonsági szabványnak 

Bár sok ma gyártott jármű megfelel a legtöbb országban alkalmazott biztonsági előírásoknak, nem ártana, ha e tekintetben biztonságosabbá tennénk a dolgokat. Zavaró, sőt időpocsékolás lehet, ha egy rendőr megállítja Önt csak azért, mert a járműve nem felel meg bizonyos előírásoknak. Egy lökhárítóvédő felszerelésével több időt takaríthat meg, mert nyugodt lehet, ha tudja, hogy autója jól és a meghatározott biztonsági előírásokon túl is megfelel. 

Kevesebb fájdalom a balesetek során

Valószínűleg az egyik legnagyobb előnye a lökhárítóvédő felszerelésének a jármű hátsó és első részére az, hogy balesetek esetén további védelmet nyújt. Lehet, hogy a légzsákrendszer és a biztonsági öv a helyén van, hogy megvédje Önt ezekben a helyzetekben, de egy plusz biztonsági réteg csökkenti a testének fájdalmát vagy sérülését. 

Továbbá, ha Ön nem szokta mindig bekötni a biztonsági övét, egy állandóan jelenlévő védelmi vonal hatékonyabb módja lesz az ilyen baklövések elhárításának. Ha egy másik autó ütközik az Ön autójával, különösen hátulról, akkor is kevesebb ostorcsapást tapasztalhat, mivel a lökhárító védőburkolat elnyeli az ütközés kezdeti sokkjának nagy részét. 

Ha legközelebb autót vásárol, ne gondolja meg kétszer sem, hogy elfogadja a kereskedő ajánlatát egy kiegészítő lökhárítóvédőre. Ez a tartozék nemcsak jól néz ki, hanem nagyban hozzájárulhat a biztonság és a védelem megőrzéséhez is.

Bejegyzés ugyanabból a kategóriából: