Az autos telefontartók alapjai

Az autós telefontartó vásárlásnak nem kell feltétlenül nehézkesnek és macerásnak lennie. Mindaddig, amíg tudja, mit kell keresni, nem valószínű, hogy gondja lesz a legmegfelelőbb termék megtalálásával.

Megfontolható dolgok

A telefonja

Mielőtt kiválasztaná a megfelelő autós tartót, először ellenőrizze okostelefonjának méretét és súlyát, mivel ez egy fontos szempont vásárláskor. Ha például egy nagyobb méretű okostelefonja van, akkor a legjobb választás a mágneses autós tartó.

Emellett a gyártótól is megkérdezheti (LG, Samsung, …), hogy az eszköz kompatibilis-e a telefontartóval. Mielőtt kiválasztaná a telefontartót, ezt a szempontot érdemes figyelembe venni.

Hogyan fogja használni

Azt is figyelembe kell vennie, hogy milyen konkrét szöget tervez a telefon autójában történő használatakor. A legjobb, ha olyan autótelefon-tartót választunk, amely képes tartani a készüléket fekvő és álló konfigurációban egyaránt.

Az autó belseje

Mielőtt vásárol egy autós telefontartót, ellenőriznie kell az autó belsejét is. Ha autója durva műszerfal-felülettel rendelkezik, akkor lehet, hogy ez nem lesz megfelelő rögzítési pont a tartó tapadókorongjának. Ha a szélvédő túl meredeken emelkedik fel a műszerfalból, akkor lehet, hogy nincs elegendő hely a szélvédőtartó felszereléséhez. Ha autója szellőzőnyílásainak vékony pengéje van vagy kerek, akkor előfordulhat, hogy a szellőzőnyílásra való felszerelés nem lehetséges.

A megfelelő autós telefon-tartó kiválasztásához elengedhetetlen, hogy magával az autóval is képben legyen. Az is segít, ha elolvassa a tényleges vásárlók véleményét, hogy hasznos információkat tudjon meg egy adott termékről.

Autós telefontartók előnyei

Az autós telefon-tartók felszerelésének és használatának számos előnye van, amelyek közé tartoznak a következők:

  • Biztonságban tartja a telefonját, ha Ön úton van
  • A jó telefontartók lehetővé teszik a kihangosított hívások lebonyolítását
  • Biztosítja a biztonságos utazást navigálás közben
  • Lehetővé teszi az autó szórakoztató rendszerének biztonságos irányítását
  • Úgy tartja a telefont, hogy az biztonságban maradjon, ne csússzon olyan helyre, ahova nem kellene, pl. a pedálok közé.

Autós telefontartók típusai

Jelenleg négy kategóriájú autótelefon-tartó szerepel a piacon.

Szellőzőnyíláshoz rögzített

Az ilyen típusú telefontartó az autó szellőzőnyílásain van rögzítve. A legjobban álló és fekvő helyzetben működik.. 

CD nyílásban rögzítés 

Ez egy olyan telefontartó, amelyet a CD nyílásba kell beilleszteni. Ez biztonságos a telefon számára, és nem akadályozza az autóból a kilátást.

Vákuumos tartás

Fel lehet szerelni a műszerfalra vagy a szélvédőre. Ez egy sokoldalú és rugalmas autótelefon-tartó.

Ragasztós rögzítés

Ezt az autós telefontartót könnyen felhelyezheti, viszont eltávolítani nehéz, mivel a ragasztónak hosszú ideig fel kell maradnia.

Bejegyzés ugyanabból a kategóriából: