Nyomtatás E-mail

TRADICIONÁLIS THAI MASSZÁZS

Az egyik legősibb, legnépszerűbb és leghatékonyabb keleti gyógymód a tradicionális thai masszázs. Több ezer éves múltra tekint vissza, a jógából fejlődött ki. Sokáig szájról-szájra terjedt, majd 1832-ben III. Rama király bevésette a fogásokat a What Po templom falába, s ez a csodálatos hely ma is a masszázsképzés központja Thaiföldön.


A nyugati masszázstechnikákkal ellentétben a thai masszázs nem elsősorban az izomzat megdolgozására fekteti a hangsúlyt, hanem a test energetikai egyensúlyát igyekszik helyreállítani a test energiavonalain történő masszázzsal. Ha az ember egészséges az energia akadálytalanul áramlik a testében. Ha ez a harmónia megbomlik pl. stressz, helytelen életvitel, táplálkozás stb. hatására, előbb vagy utóbb különféle betegségek jelentkeznek.
A thai masszázs technikáját tekintve is teljesen eltér a nyugati masszázsoktól. A thai masszázst a földön, ruhában végzik; a masszőr nem csak a kezét, hanem teljes testét használja a masszázshoz.

A thai masszázs, több mint masszázs: ötvözi az akupresszúra, jóga, reflexológia elemeit. Kilazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat, stimulálja a különböző szerveket, vitalizálja és felüdíti a testet és a lelket egyaránt.
Nem kell hozzá előképzettség, bárki megtanulhatja. Számos más terápia mellé, azokat kiegészítve, de akár önálló terápiaként is megállja a helyét.

1 órás masszázs ára: 3.200 Ft