Nyomtatás E-mail

LELKI EGÉSZSÉG

Stresszes? Depressziós? Pánikol? Önértékelési problémái vannak? Úgy érzi az egész világ összeesküdött Ön ellen? Félelmei vannak? Fóbiák gyötrik? Daganatos betegségben szenved?

Változtatni szeretne?  Ki akar lépni önmaga korlátaiból? Szeretne testileg és lelkileg egészségessé válni?

Amiben segíteni tudok:

- megtalálni a miértekre a válaszokat,

- meglátni az összefüggéseket,

- megérteni az okot és az okozatot,

- feloldani a múlt sérelmeit és a blokkokat,

- békét kötni önmagával,

- boldog és sikeres emberré válni .....

 

Ami biztos:  Utat mutatok, egy mankó leszek a hóna alatt, de nem fogok (mert nem tudok) Ön helyett lépni, gondolkodni, cselekedni és változtatni.

Amikor elhatározza, hogy hajlandó tenni a pozitív változásért, hívjon bizalommal!

 

A LÉLEK és a  TEST kapcsolata

 

Az alternatív medicina egyik alap tétele a holisztikus szemlélet, azaz a TEST-LÉLEK-SZELLEM elválaszthatatlan egysége. Tehát egyik sem létezik a másik nélkül, és ezen egységen belül minden mindennel összefügg. (Hiszen nem indulhatok el reggel otthonról sem a májam, sem az érzelmeim vagy a gondolataim nélkül.) Ebből egyenesen következik tehát, hogy ha az egyik szinten zavar támad, az hatással lesz a másik két szintre is, oda-vissza. Ezért nagyon fontos, hogy a gyógyítás is mindhárom szinten egyszerre történjen.

Amikor lelkileg kiegyensúlyozottak vagyunk, érzelmeink, gondolataink és tetteink összhangban vannak, akkor a fizikai test is egészséges.

 

A  sámánok, gyógyítók, már több ezer évvel ezelőtt az érzelmekhez szerveket/ szervpárokat kapcsoltak. (lásd: Ayurvéda, Hagyományos kínai Orvoslás, Tibeti Gyógyászat, .... stb.

Mára már az akadémikus orvoslás is elismeri, hogy a psziché, a lélek állapota erősen kihatással van a fizikai test állapotára, valamiért azonban a mai napig külön-külön kezeli ezt az egységet.

 

Napjainkban Dr. Ryke Geerd Hamer volt az, aki felismerte a megbetegedések kialakulásának valódi okát, és az Germán Új Medicinában (Germán Gyógytudomány) rendszerezte azt. Az elmélete a gyakorlatban is sorozatosan megismételhető, és eredményes. Érvényes emberre, állatra, növényre.

 

Mitől betegszünk meg?


Dr. Hamer szerint a betegséget- amit Ő értelmes biológiai elváltozásnak nevezett-, az alábbiak okozhatják:

- sugárzás,

- mérgezés,

- baleset,

- egy elszenvedett konfliktus.

 

(Én a helytelen táplálkozást a "mérgezés" kategóriába sorolnám.)

Amennyiben tehát jelenlegi "betegségünket" nem előzte meg sugárás, mérgezés vagy baleset, úgy biztosak lehetünk benne, hogy valamilyen- a közeli vagy távoli múltban elszenvedett konfliktus áll a háttérben.

 

A Germán Új Medicina lényege dióhéjban:

Amikor elszenvedünk egy konfliktust (pl. elszakítanak egy szeretett személytől, elárulnak, becsapnak, vagy nagyon megsértenek, esetleg megrémülünk valamitől .... stb.) erre valamilyen érzelemmel fogunk reagálni (ugyanaz a szituáció két emberben, két különböző érzelmet válthat ki). Ez az érzelem a neki megfelelő agyi területre fog "becsapódni", és egy ú.n. hameri gócot hoz létre, amely CT-vel évek múltán is kimutatható.

Amennyiben nem oldjuk meg a problémát rövid időn belül, érzelmileg nem jövünk le róla, és még napokig, hetekig, vagy még tovább drámázunk a dolgon, az agyunk kénytelen lesz "bennünk", azaz a testünkben megoldást találni, egészen pontosan: megerősíteni az adott konfliktus elviseléséhez. Ilyenkor az agyunk elkezdi "átalakítani", megerősíteni azt a szervünket, amit az az agyi terület irányít, ahova a konfliktus kiváltotta érzelem becsapódott. Ez vagy szövetszaporulattal (daganat) vagy sorvadással járó elváltozás lesz az adott szerven. Az, hogy a kettő közül melyik lesz, az csak attól függ, hogy az adott szerv a magzati élet során melyik csíralemezből fejlődött ki. Ekkor még általában semmilyen tünetünk nincs. Amikor megoldjuk a problémát, és érzelmileg  már nincs ránk semmilyen hatással, a szerven lévő elváltozás is okafogyottá válik, ezért elbontásra, vagy sorvadás esetén visszaépítésre kerül. Ehhez az agyunk különböző mikroorganizmusokat (gombákat, baktériumokat, vírusokat) vezényel az adott szervhez, és ilyenkor tapasztaljuk a kellemetlen tüneteket pl. gennyesedés, fájdalom, láz ... stb. Tehát ez azt jelzi, hogy már a megoldás utáni szakaszban vagyunk, azaz a gyógyulás útján. Amint ez a helyreállítási folyamat befejeződik, a szervünk funkcióját tekintve normálisan működik tovább.

A problémát általában az oda-vissza kapcsolgatás, és a feldolgozatlan konfliktusok okozzák. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az életünk során elszenvedett és szőnyeg alá söpört sérelmek, a negatív viselkedési minták kialakulásának okai feltárásra, oldásra illetve áthangolásra kerüljenek.

Ha megértjük az emberi szervezet működését, akkor beláthatjuk, hogy minden okkal történik, és minden értünk történik. A biológiában ugyanis két alap tényező van, ami mindent visz: a túlélés és a fajfenntartás. Minden erről szól. Az Anyatermészet nem idióta, nem fog ellenünk dolgozni. Csak mi emberek állítunk fel olyan kategóriákat, mint "jóindulatú" meg "rosszindulatú" elváltozás. A kettő között csupán az érzelem intenzitása a különbség. Ezáltal a RÁK is és kezelése is tejesen más megvilágításba kerül.

A Germán Új Medicináról részletesebben a www.ujmedicina.hu oldalon olvashat.

 

RECALL HEALING

A módszer kidolgozója Dr. Gilbert Renaud, aki több, mint 3 évtizedes tapasztalattal rendelkezik az alternatív gyógyászat terén. Életműve, a Recall Healing® alapjait Dr. Hamer és Dr. Claude Sabah (Hamer doktor tanítványa) munkássága adja, melyet Dr. Gilbert Renaud tovább fejlesztett.

 

A Germán Új Medicina (GNM) elmélete alapján az elváltozás helye, illetve a diagnózis alapján pontosan meghatározható az elszenvedett konfliktus jellege.

A Recall Healingben több szinten göngyölítjük fel az eseményeket. A konzultáció során feltérképezzük

- a tünetek megjelenése előtti 1 évet,

- az ú.n. indító programot (fogantatást megelőző 9 hónap+várandósság ideje+a születést követő 1 év)

- az életvonalat (születéstől napjainkig),

- a függetlenné válási ciklust (amikor anyagilag és lakhatásilag teljesen függetlenné válunk a szüleinktől),

- a felmenőket 3 generációra visszamenőleg,

- és megvizsgáljuk a családon belül elfoglalt helyzetünket.

 

Az ily módon feltárt összefüggések felismerése, és a megértés által képesek leszünk érzelmileg feldolgozni és elengedni a vélt vagy valós félelmeinket, haragunkat ...stb., egyszóval a bennünk lévő negatív érzelmeket. Amikor ez megtörténik, a fizikai test is megindul a gyógyulás útján. (A fizikai szint támogatására pedig számos természetes gyógymód áll rendelkezésre.)

A konzultáció során a terapeuta irányított kérdésekkel, egy kötetlen beszélgetés keretében segít feltárni az adott probléma gyökerét, és ha szükséges, személyre szabott módszerekkel segít a feloldásban, elengedésben.

A konzultáció 1-1,5 órát vesz igénybe. Általában 1-3 alkalomra van szükség, de ez egyénenként változhat.

 

Ára: 10 000 Ft/alkalom