Nyomtatás E-mail

FÜLAKUPUNKTÚRA

A szervek és a funkciók pontképviselete a fülkagylón

Az akupunktúra az emberiség egyik legősibb gyógymódja: már 2500 évvel ezelőtt ismerték a mai kezelés alapját képező pontokat. Ma már hazánkban is igen elterjedt, s a nyugati orvoslással egyenértékű.

Az akupunktúrás mikrorendszerek közül jelentőségével kiemelkedik a fülakupunktúra (aurikulomedicina). A fülkagyló ugyan testünk nagyon piciny részét teszi ki, mégis - közel lévén az agyhoz - mint reflexterület óriási hatást képes gyakorolni az egész szervezetre. A fülkagylóra, mint mikro-reflexterületre az emberi test mintegy embrió alakban, fejjel lefelé vetül ki.

A fülkagyló mindkét oldalán összesen több mint 200 pont reprezentálódik, és ezek az akupunktúrás pontok igen koncentráltan helyezkednek el, sűrűségük százszor nagyobb, mint a hagyományos kínai testakupunktúra esetében.
A fülben a megfelelő pontokat tűvel vagy lézerrel stimuláljuk.


A fülakupunktúra előnyei:

  • gyors reakciót vált ki, mivel az ingerület az agyhoz közel fekszik,
  • könnyen hozzáférhető, az intim területek is jól kezelhetők,
  • kevés mellékhatása van,
  • az energetikai vagy más akupunktúrás módszerek egyidejű alkalmazását nem zavarja, azokkal helyes alkalmazás esetén szinergista hatást mutat, érzékeny egyének esetében önmagában is sokszor elégséges terápiás hatást biztosít mellékhatás nélkül.

Ára:

Helyi kezelés:
2.000 Ft/alkalom
Tartós tű beültetése:
3.500 Ft/alkalom