Nyomtatás E-mail

BACH-VIRÁGTERÁPIA

Közismert, hogy a test és a lélek szoros kölcsönhatásban áll egymással. Egy-egy betegség mögött gyakran fel nem ismert, negatív érzések és lelkiállapotok (pl. ijedtség, megkeseredettség, bátortalanság, stressz stb. ) húzódnak meg, illetve szinte minden betegség kivált az emberből olyan negatív , zavaró érzelmeket, érzéseket (pl. türelmetlenség, igazságtalanságérzet, félelem stb.), amelyek végső soron megnehezítik, elnyújtják a gyógyulást.

A Bach-virágterápia segítségével lehetővé válik e lelkiállapotok  és problémák természetes, fokozatos feloldása és a kibillent lelki egyensúly helyreállítása. Az újra megtalált belső harmónia állapotában azután a szervezet eddig lekötött öngyógyító erői felszabadulnak és kifejthetik áldásos hatásukat.
A Bach-virágterápia  a lelki egészség fenntartására, betegségmegelőzésre, és számos lelki panasz  enyhítésére alkalmas.

bach-flower-setA módszert 70 évvel ezelőtt egy angol homeopátiás orvos, Dr. Edward Bach dolgozta ki és terjesztette el, azóta világszerte elfogadott és elismert természetes gyógymóddá vált. A fizikai  tünetek mögött mindig a lélek harmóniájának zavara áll. Ha ezt a zavart sikerül megszüntetni, a fizikai tünetek sem térnek vissza. A Bach-virágterápiának fontos szerepe lehet tehát a különböző betegségek pl. bőrpanaszok, különböző allergiák, emésztési zavarok, vérnyomásproblémák, daganatos betegségek, fejfájás, kimerültség, szenvedélybetegségek stb. kezelésében.
Krónikus, hosszabb ideje tartó betegségek, illetve lelkiállapotok, alkati problémák esetén a kezelés több hónapot is igénybe vehet, míg akut esetekben, rendszerint néhány hétig tart.

A konkrét problémától függően arra lehet számítani, hogy az első néhány alkalommal 2-3 hetente, a későbbiekben 1-2 havonta (illetve minden olyan esetben, amikor a lelkiállapotba drasztikus változás következik be) érdemes újra konzultálni a terapeutával, mivel a változásoknak megfelelően rendszerint változtatni kell a keverék egy vagy több összetevőjén.

Ára: 1.300 Ft/üveg