Nyomtatás
Tartalomjegyzék
Házi praktikák
Májtisztító kúra:
Megfázás, torokfájás, tüszős mandula/garatgyulladás:
Arcüreggyulladás, megfázás:
Felfázás, hólyaghurut, petefészekgyulladás:
Ízületi és izomfájdalmak, hátfájás, lapockatáji fájdalom, a váll és a karok fájdalma:
Pattanásos (aknés) bőr, furunkulus, tályog:
Fülfájás, középfülgyulladás:
Körömgomba kezelése:
Minden oldal

Fülfájás, középfülgyulladás:

Készítsünk vattából egy akkora tampont, amit majd a fülbe tudunk helyezni. Fém mokkáskanálba csepegtessünk 3-4 csepp (AROMAX) levendulaolajat, és gyufa vagy öngyújtó segítségével langyosítsuk meg. Itassuk fel a vattával és helyezzük a fülbe.
Mivel a kínai gyógyászat szerint a vese a fülre nyílik, ezért hasznos lehet a meleg só taposás, (t.i. a vese meridián a talpról indul), illetve a fül mellett a vesét is melegítsük.

Kövirózsa  alsó húsos levelét mossuk meg, majd hegyes kés, vagy fogvájó segítségével karcoljunk 2-3 hosszanti csíkot a levélbe, majd a levét nyomjuk közvetlenül a fülbe. (A másik oldalunkra feküdjünk, mert különben kicsurog a fülből). Másnap paraffin vagy babaolajjal (ha nincs otthon jó az olívaolaj is) töröljük ki alaposan, mert rászáradhat a dobhártyára. Esetleg langyos vizet is spriccelhetünk a fülbe.

Amennyiben van otthon ezüstkolloidunk bátran csepegtessünk a fülbe 1-1 cseppet. (Az ezüstkolloid nagyon hatékony baktérium-, gomba-, és vírusölő. Bármilyen betegségnél használhatjuk. Szerintem nem hiányozhat a házi patikából! Még orrcseppként is megállja a helyét.)